Ingen sommer uden jordbær - I det sæsonen er så kort, bliver der nu spist jordbær på livet løs. Udover jordbær med mælk, har jeg fundet denne gode opskrift, som er blevet en klassikere hjemme i vores familie.
Ingredienser:
Mørdej:
150 g mel
100 g smør
50 g sukker
½ æg
Fyld:
100 g smør
100 g sukker
100 g ren marcipan
½ æg
Pynt:
100 g mørk chokolade
500 g Jordbær
½ glas Ribsgele (hvis man har lyst)
Creme:
2,5 dl sødmælk
1/2 brev kagecreme
2,5 dl piskefløde
Fremgangsmåde:
Ælt mørdejen sammen og sæt den i køleskabet i en time.
Fyld:
Rør smør og sukker tilsæt revet marcipan og et ½ sammenpisket æg.
Rul mørdejen ud og læg den i en smurt tærteform ca. 23 cm i diameter læg fyldet på og bag den ved 200 grader C. alm. ovn ca. 20 minutter.
Pynt:
Afkøl kagen og pensel den med smeltet chokolade.
Creme:
Rør mælk og kagecreme. Stil det koldt til det er blevet tykt. Vend flødeskum i cremen og fordel det på tærten.
Pynt med jordbær.
Tips:
Smelt evt. noget ribsgele og hæld den over jordbærrene.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar