mandag den 10. marts 2014

Fridag




I dag har jeg bagt marcipan horn. Enkle og ligetil, men bestemt ikke noget, man skal begive sig ud i, hvis man er fedt eller sukkerforskrækket, men det er altid godt at have et par i fryseren, hvis der skulle komme uventet gæster. 

2 1/4 dl kærnemælk (som jeg ikke havde i huset. Jeg brugte halv a38 halv minimælk)
50 g gær
300 g blædt smør
40 g rørsukker
1 stang vanilje
525 g hvedemel

Mælken lunes og gæren røres ud heri.
Smør, sukker og vanilje piskes til en blød masse.
Disse to blandes og melet tilsættes og der røres godt og grundigt til en smidig og blød dej.

Hævetid ca. 15-20 min.

Fyld:
200 g marcipan
150 g sukker
125 g blød smør
200 g rabarber.

Marcipan, sukker og smør piskes til en blød masse.

Når dejen har hævet ca de 20 min rulles den ud til to cirkler af ca 30-40 cm i diameter.
Cirklerne indeles i otte "lagkagestykker".
Fyldet fyldes i og stykkerne rulles til horn, fra den tykke mod den tynde ende.
Lukkes ved at blive lagt på snippen af den tynde ende.
(Jeg trykkede også lige enderne sammen, så jeg var sikker på, at fyldet ikke flød for meget ud).

Hornene efterhæver nu en lille time.
Herefter pensles de med æg og drysses med hakkede hasselnødder og perlesukker eller andet pynt efter smag.

Bages 10 - 12 minutter i forvarmet ovn på 225 grader.

Velbekommen!




Ingen kommentarer:

Send en kommentar