lørdag den 1. februar 2014

Meyers burgerboller





DU SKAL BRUGE:
  • 15 gr gær 
  • 2,5 dl lunkent vand 
  • 350-450 gr hvedemel 
  • 7 gr salt
  • 40 g sukker
  • 40 g blødt smør i tern
  • sesamfrø

FREMGANGSMÅDE: 
1. Opløs gær i det lunkne vand. Hæld en smule mel i inden sukker og salt tilsættes. Ælt dejen grundigt – 10 minutter  med dejkroge til den er smidig, elastisk og slipper skålen. Det er ikke altid at dejen vil tage alt melet., og det er en dej der ikke skal være alt for tør.
2. Tilsæt smørternene og ælt dejen yderligere 5 minutter,  snyd ikke med æltningen, det betaler sig at holde ved.
3. Stil dejen lunt og tildækket til at hæve 1 time. Form dejen til lige store boller eller lav en pølse og skær den I lige store dele. De blev ret så store, så man kan evt. lave 12-14. 
4. Hver bolle trykkes flad i en dyb tallerken med sesamfrø inden de lægges på en beklædt bageplade. Lad dem efterhæve lunt og tildækket i 20 minutter. Efter 20 minutter lægges nu en bageplade ovenpå klædet og den trykket let ned – lad bollerne hæve endnu en time under pladen
5. Forvarm ovnen til 225 grader og bag bollerne midt i ovnen 10-14 minutter (alt efter størrelse) til de er gyldne ovenpå. Lad dem køle ned på bagerist.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar